ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

 

ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

• ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΘΜΟΣ
Η Διόλκος προέκυψε από την ανάγκη για γρήγορο πέρασμα των πλοίων από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντίστροφα, έγινε στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα και συνδέεται με την τυραννίδα του Περίανδρου στην Κόρινθο. Από το Λουτράκι μπορείτε να περπατήσετε την παραλιακή οδό και να βγείτε στην μεριά του Ισθμού που λέγεται Ποσειδωνία. Περνώντας απέναντι, προς την μεριά της Κορίνθου μπορείτε να δείτε ακόμα απομεινάρια της Διόλκου.

• ΗΡΑΙΟ, ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο και είναι περιοχή ατέλειωτης ομορφιάς και γαλήνης. Μπορείτε να μείνετε όλη μέρα γιά μπάνιο, υπάρχουν ταβερνάκια για φαγητό, και μικρές διαδρομές για περίπατο στη φύση. Πολύ κοντά στη λίμνη είναι ο Φάρος και ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου.

ΙΣΘΜΙΑ
Ο χώρος των Ισθμίων συνδέεται με τους αγώνες προς τιμή του θεού Ποσειδώνα. Το πρόγραμμα της εορτής περιελάμβανε αρματοδρομίες, ιπποδρομίες, δρόμο, πάλη, πένταθλο και παγκράτιο, καθώς και μουσικούς, ρητορικούς και ζωγραφικούς διαγωνισμούς. Στα Ίσθμια, αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο με συλλογή ευρημάτων απο το ιερό του Ποσειδώνα.

ΣΧΙΝΟΣ
Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό. Στο Σχίνο μπορείτε να πάτε από τα Πίσια. Υπάρχουν πολλά ταβερνάκια με φρεσκότατο ψάρι και πολλές διαδρομές γιά περπάτημα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης, ενώ στο δρόμο προς το Αλεποχώρι, θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγίου Βλασσίου.

ΑΛΚΥΩΝΙΔΕΣ ΝΗΣΟΙ η ΚΑΛΑΝΗΣΑ
Είναι 4 πανέμορφα νησιά και βρίσκονται απενάντι από τα Στραβά. Τα νησιά είναι η Ζωοδόχος Πηγή, το Δασκαλειό, το Γλαρονήσι και το Πρασονήσι. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Αλκυονίδες ήταν οι επτά κόρες του Γίγαντα Αλκυονέα. Όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους, αυτές ρίχτηκαν στη θάλασσα και μεταμορφώθηκαν σε πουλιά (τις αλκυόνες) από την Αμφιτρίτη (θεά της θάλασσας, σύζυγο του Ποσειδώνα). Το μοναστήρι στα νησιά είναι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και στη γιορτή της Παναγίας γίνεται μεγάλη λειτουργία και αρτοκλασία. Μπορείτε να πάτε με καραβάκι από το λιμάνι του Λουτρακίου. http://www.loutraki.gr/portal/page/portal/lp/sights/archaeological_sights/alkionides

ΠΕΡΑΧΩΡΑ
Το χωριό της Περαχώρας είναι πολύ γνωστό από την αρχαιότητα και από τη μεγάλη του συμβολή στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας όπου εκγαταστάθηκε η Δ’ Εθνοσυνέλευση υπό τον Ιωάννη Κωλέτη. Το 1848 έγινε έδρα επανάστασης γιά την ίδρυση της Κορινθιακής Δημοκρατίας. Στην Περαχώρα μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

ΠΙΣΙΑ
Ένα πανέμορφο και γραφικότατο χωριό στις παρυφές των Γερανείων το οποίο τραβάει φυσιολάτρες και περιπατητές. Εξ΄αιτίας του υψομέτρου, τα Πίσια είναι μιά ανάσα δροσιάς ακόμα και το καλοκαίρι. Μπορείτε να φάτε στις τοπικές ταβέρνες και να περιπλανηθείτε στα ατέλειωτα μονοπάτια των Γερανείων. Στο κέντρο του χωριού είναι η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ενώ λίγο πιό έξω από το χωριό βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, που χτίστηκε το 15ο αι. Στην περιοχή των Πισίων επίσης, μέσα σ’ ένα φυσικό σπήλαιο βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο κατά τη Βυζαντινή περίοδο είχε χρησιμοποιηθεί ως ασκητήριο.


ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ
Τα Γεράνεια δεσπόζουν επιβλητικότατα και οι λάτρεις του περιπάτου μπορούν να ανακαλύψουν πανέμορφες διαδρομές, μονοπάτια, παλιές εκκλησιές, βυζαντινά μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους.
Ο Ορειβατικός σύλλογος Λουτρακίου, οργανώνει πολύ συχνά εκδρομές και περιπάτους στις πλαγιές των Γερανείων. Αναρρίχηση, ιππασία, ορειβασία και ποδηλασία βουνού, διοργανώνονται επίσης από διάφορα αθλητικά κέντρα. Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου: Τηλ.: 6932981010, http://oreivatikos-loutrakiou.blogspot.com/ Ε-mail: osl@otenet.gr
 

 

ΔΙΑΜΟΝΗ - ΠΑΡΟΧΕΣ

Ξενοδοχείο SEGAS προσφέρει 24 μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια...

Περισσότερα...

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Εκμεταλλευόμενοι το όμορφο φυσικό περιβάλλον της, ιαματικές πηγές, το νερό της...

Περισσότερα...

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

Ξενοδοχείο SEGAS βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Αθήνα. Απέχει περίπου 7χλμ από την Κόρινθο.

Κάντε κλικ στο χάρτη για να δείτε περισσότερα...