ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΙΣΘΜΟΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2388

Η πόλη της Κορίνθου http://www.ascsa.edu.gr/index.php/excavationcorinth/ , πασίγνωστη από την αρχαιότητα  είναι η πρωτεύουσα του νομού και απέχει μόνο 7χλμ από το Λουτράκι.

Λίγο έξω από την πόλη δεσπόζει επιβλητικά ο Ακροκόρινθος ο οποίος χτίστηκε στην αρχαιότητα αλλά κατακτήθηκε κατά καιρούς από τους Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Φράγκους, Βενετσιάνους και τους Οθωμανούς. Στην αρχαιότητα ήταν αφιερωμένος στην λατρεία της θεάς Αφροδίτης αλλά ο αρχικός ναός δεν σώζεται πλέον. Αξίζει όμως να τον επισκευτείτε και να απολαύσετε τη μοναδική θέα.

 Η Κόρινθος ήταν μιά από τις πλουσιότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδος και η ρύση ¨ού παντός πλείν εις Κόρινθον¨έχει μείνει στην ιστορία.  Η πόλη έφτασε στο ζενίθ της δόξας της τον 6ο πχ αιώνα και ο πλούτος της κατά κύριο λόγο ήταν από τη στρατηγική της θέση δίπλα στην αρχαία Δίολκο. Ανατολικά της νέας πόλης της Κορίνθου βρίσκεται η Αρχαία Κόρινθος με τα ερείπια του ναού του Απόλλωνος του 5ου πχ αιώνος, το μουσείο και τον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο. Αξίζει να επισκευτείτε το χώρο και για τη μοναδική συναυλία κλασσικής μουσικής που γίνεται κάθε χρόνο στην πανσέλινο του Αυγούστου.

 

http://odysseus.culture.gr/h/3/eh351.jsp?obj_id=2388 

 

http://www.ascsa.edu.gr/index.php/excavationcorinth/

 

 

 

Ο ΙΣΘΜΟΣ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ βρίσκεται μόνο 3χλμ από το Λουτράκι και μπορείτε να τον επισκευτείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.  Η διώρυγα ξεκίνησε κατά την περίοδο που αυτοκράτωρ στην Ρωμη ήταν ο Νέρων το 67μχ ο οποίος χρησιμοποίησε σκλάβους για να σκάψουν τη γη και να συνδέσουν τα δύο κομμάτια θάλασσας, τον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό. Όμως η διάνοιξη του Ισθμού δεν τέλειωσε τότε αλλά πολύ αργότερα το 1883 όταν μία Γαλλική εταιρία ξεκίνησε εκ νέου τις διεργασίες διάνοιξης. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1893. Εάν είστε λάτρης της αρχαίας εποχής, αξίζει να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο που δείχνει πώς γινόταν η σύρση κατά ξηράς των πλοίων στην αρχαιότητα http://www.youtube.com/watch?v=MMx-pjBEPC4&feature=related. Απο το Λουτράκι μπορείτε να επισκευτείτε τον Ισθμό και από την πλευρά της Ποσειδωνίας ακολουθώντας την παραλία του Λουτρακίου με κατεύθυνση προς τον Ισθμό. Όταν φτάσετε και εάν είστε τυχεροί, μπορείτε να θαυμάσετε και τη θέα ενός καραβιού που μόλις διασχίζει τη διώρυγα. Την γέφυρα της Ποσειδωνίας χρησιμοποιούν καθημερινά οι ντόπιοι για να επισκέπτονται την πόλη της Κορίνθου.

 

 

ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΘΜΟΣ

Η Διόλκος προέκυψε από την ανάγκη για γρήγορο πέρασμα των πλοίων από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντίστροφα, έγινε στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα και συνδέεται με την τυραννίδα του Περίανδρου στην Κόρινθο. Από το Λουτράκι μπορείτε να περπατήσετε την παραλιακή οδό και να βγείτε στην μεριά του Ισθμού που λέγεται Ποσειδωνία. Περνώντας απέναντι, προς την μεριά της Κορίνθου μπορείτε να δείτε ακόμα απομεινάρια της Διόλκου.

ΙΣΘΜΙΑ

Ο χώρος των Ισθμίων συνδέεται με τους αγώνες προς τιμή του θεού Ποσειδώνα. Το πρόγραμμα της εορτής περιελάμβανε αρματοδρομίες, ιπποδρομίες, δρόμο, πάλη, πένταθλο και παγκράτιο, καθώς και μουσικούς, ρητορικούς και ζωγραφικούς διαγωνισμούς. Στα Ίσθμια, αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο με συλλογή ευρημάτων απο το ιερό του Ποσειδώνα. 


 

ΔΙΑΜΟΝΗ - ΠΑΡΟΧΕΣ

Ξενοδοχείο SEGAS προσφέρει 24 μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια...

Περισσότερα...

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Εκμεταλλευόμενοι το όμορφο φυσικό περιβάλλον της, ιαματικές πηγές, το νερό της...

Περισσότερα...

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

Ξενοδοχείο SEGAS βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Αθήνα. Απέχει περίπου 7χλμ από την Κόρινθο.

Κάντε κλικ στο χάρτη για να δείτε περισσότερα...